PLATTFORMAR

Microsoft Power BI

Ett rapporterings- och beslutsstödsverktyg som är både enkelt och kraftfullt!

Tänk dig att alltid ha tillgång till uppdaterad information om hur det går för er verksamhet. Försäljning, produktion, projekt, utnyttjandegrad, ekonomi, personal och lönsamhet är bara några av de områden där Power BI kan ge en fantastisk ny förståelse.

Kom igång snabbt med data från era system!

Power BI är Microsofts egna verktyg för beslutsstöd och effektiv rapportering och dataanalys.

Du skapar vackra rapporter i Power BI desktop (gratis) och publicerar dem sedan i Power BI Service, i SharePoint eller i Teams. Rapporter och dashboards med data från ert affärssystem eller andra system.

Sherpas har en lång erfarenhet av att bygga lösningar med Power BI med eller utan underliggande datalager. Vi har dessutom paketerade start-paket mot ledande affärssystem som gör det ännu enklare att komma igång snabbt och enkelt. 

Kraftfull interaktiv datavisualisering

Förstå utvecklingen och trender och nyckeltal över tid. Skapa snygga rapporter. Förstå helhetsbilden men med kraft att klicka dig ner i detaljer. Reagera snabbare och fatta bättre beslut.

  • Vi har lång erfarenhet av Analyticsprojekt mot såväl stora som små företag

  • Vi har egna paketerade anpassningar mot flera olika ERP-system exempelvis Pyramid, Dynamics AX, Fortnox, Entré, Microsoft CRM m.fl.

  • Har du börjat funderar på saker som datalager? Vi har hjälpt flera företag att komma igång.

  • Inget projekt är för stort eller för litet för oss

Analysera stora datamängder från många olika datakällor

Oavsett om ni har lite data eller massiva datamängder kan Power BI med sin in-memory-teknik hantera väldigt snabb analys av data. Koppla upp mer än 170 olika typer av datakällor och därigenom tusentals olika system, och kombinera data från dessa.

Tillgänglighet och självbetjäning

Gör information och data tillgängligt för rätt användare i organisationen. I en vanlig webbläsare eller direkt i mobilen. Låt användare själva skapa informativa rapporter och dashboards utifrån olika datakällor och dataset.

 

Koppling till Teams, Sharepoint och Excel

Använder ni Microsoft Teams och Sharepoint? Power BI är en perfekt komponent och fungerar sömlöst integrerat i dessa informationsverktyg. Dessutom är data tillgängligt från Power BI även i Excel.

Valutec och Analytics

– Sherpas har på ett snabbt och enkelt sätt gjort att vi kunnat komma igång med Power BI, säger Jörgen Marcusson, CFO på Valutec

Uniper och Analytics

Bakgrunden till projektet hos Uniper handlar om bättre uppföljning och analys gällande tillståndskontroll för vattenkraftanläggningar men inom samma del belyses även behov av strategi och koncept gällande DW/Analytics som helhet

Schneider Electric och Analytics

Efter år av Excel som primärt rapporteringsverktyg så uppstod ett övergripande analysbehov gällande ekonomi, tid, ärende och försäljningsdata. Ett arbete inleddes tillsammans med Sherpas med att etablera och utveckla en helt ny modell för Business Intelligence.

Oändliga möjligheter

 

 

Börja enkelt, och väx med Power BI. Oavsett var ni är i er resa med beslutsstöd så kan Power BI erbjuda mer. Gå från manuell rapportering i Excel till effektiv automatiserad dataanalys i Power BI. Eller gå vidare och implementera avancerad dataanalys med DAX, R och AI.

Sherpas Group AB

Skellefteå (Huvudkontor)
Skeppargatan 23, 931 29 Skellefteå
Växel: 0910-508 00

Stockholm
Växel: 08-622 26 00

Support: 0910-508 25

Support: helpdesk@sherpas.se

E-post: info@sherpas.se

Visselblåsning - rapportera om missförhållanden

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Helpdesk

Kontakta oss via telefon eller mail.

Vår Helpdesk-personal är redo att ta hand om din fråga så snabbt som möjligt.

Vi använder cookies för att göra din användarupplevelse bättre. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta.

Jag förstår Mer info