Jobba med oss?

Vill du se människor och organisationer utvecklas? Vi också. Låt oss göra det tillsammans!

Lediga tjänster

I och med den ökade efterfrågan på våra tjänster och produkter söker vi på Sherpas fler kollegor som är med och utvecklar och stöttar våra kunder.

Sherpas är ett av de ledande IT-bolagen inom om våra områden. Vi är lokalt personalägt bolag med ett femtiotal anställda på våra kontor i Skellefteå och Stockholm. Vår verksamhet genomsyras av en kamratlig kultur med korta beslutsvägar.

Vi hjälper företag och organisationer med affärs- och verksamhetsutveckling med spetskompetens inom våra områden. Vi utvecklar även egna mjukvaruprodukter. Vi tror genuint på att modern teknologi kan förbättra och effektivisera företags och organisationers arbetssätt. Kunderna till oss är flera av Sveriges och Skandinaviens största och intressantaste bolag.

Om du vill sitta i Skellefteå eller Stockholm spelar ingen roll. Men vår övertygelse är att kultur byggs bäst tillsammans.

Vad vi söker just nu:

BI-utvecklare 

Som BI-utvecklare kommer du ha en viktig funktion för att kunna vägleda, utbilda och inspirera våra kunder. Du bygger datalager och rapporter med förståelse för organisationens, affärens- och kundens behov.

Du kommer utveckla nya och befintliga datalager samt att du och ditt team har en nyckelroll i de framtida analysbeslut som ska göra våra kunder till de bästa datadrivna bolagen i Sverige.

Du kommer i huvudsak arbeta med analys och rapportering men även se till att kunderna självständigt kan göra analyser och uppföljningar på den arkitekturen som du byggt.

Vi jobbar i nuläget främst med Power BI, Azure, Azure SQL Server, SQL Server och TSQL men även med andra tjänster och rapportverktyg.

 

Profil

 • Vi tror att du har en examen inom tex datavetenskap, statistik, civilingenjör, kognitionsvetenskap, tillämpad matematik/fysik eller har ett par års erfarenhet från att arbeta med statistik, agil utveckling, business intelligence och utveckling av datalager.

 • Du förstår, kan bryta ner och omvandla löst definierade problem till datainsikter och har en bred erfarenhet av datavisualisering.

 • Du har erfarenhet av att bygga action-orienterade rapporter som hjälper våra kunder att ta datadrivna beslut.

 • Du kan bygga, underhålla och vidareutveckla analysmodeller och rapportmodeller mot datalagret samt kunna samarbeta med andra utvecklare för att integrera nya datakällor.

 • Du är en ’doer’ som självständigt kan driva, guida och leda våra kunder framåt när det kommer till att ta datadrivna beslut.

 • Du är kommunikativ och har ett genuint intresse för hur bolag bör jobba för att stötta verksamheter i att själva bygga rapporter och dra slutsatser av data.

 

Om den här tjänsten känns intressant ser vi gärna att du skickar en beskrivning varför du kommer passa hos oss samt dina erfarenheter. Urval och intervjuer sker löpande.

Kontakt:

Erik Lidman, 070-2102668

Systemutvecklare

Vill du vara med i vår ständiga utveckling för att erbjuda de bästa verksamhetslösningarna och produkterna till våra kunder? Vi vill ha fler kollegor som är genuint intresserade av våra kunders verksamheter och som vill hjälpa till att bygga långsiktiga lösningar och relationer. Vi önskar oss en kollega som kan fokusera både på detaljer och se helheten och som har förmågan att presentera de tekniska lösningarna på ett lättförståeligt sätt.

 

Profil

Vi söker nu en kollega som har minst 3 års erfarenhet av webbutveckling Microsoftmiljö. Har du hunnit med att lära dig en del om Microsoft 365 och Microsoft Azures möjligheter är det ett stort plus. Du behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift.

 

Som systemutvecklare på Sherpas arbetar du främst med utveckling av lösningar åt våra kunder. Men vi utvecklar även ett antal paketerade mjukvaror som vi marknadsför och säljer på marknaden. Vi har ett modernt agilt arbetssätt och använder de senaste teknologierna.

 

Vi söker dig som brinner för att göra förändring. Du skall ha ett naturligt driv och energi samt besitta goda ledaregenskaper då du kommer vara en central del i utvecklande av våra framtida samarbetsplattformar. Att kunna vägleda våra kunder både i stora som mindre forum på ett sakligt, tydligt och inspirerande sätt ser vi som positiva egenskaper.

 

Den vi söker har kunskap inom några eller alla dessa områden:

 

 • Back-end-utveckling i .NET-miljö (C#, ASP.NET, SQL Server)

 • Front-end-utveckling i HTML5 och TypeScript / JavaScript, React / Angular

 • Office 365/SharePoint Online samt Microsoft Azure

 • Agila projektmetoder

 

Om den här tjänsten känns intressant ser vi gärna att du skickar en beskrivning varför du kommer passa hos oss samt dina erfarenheter. Urval och intervjuer sker löpande.

Kontakt:

Fredrik Krekula, 070-2223131

Verksamhetskonsult

Vi söker dig som brinner för ditt uppdrag samt tycker det är kul att göra skillnad hos dina kunder. Att inspirera och entusiasmera andra till framgång är en självklarhet för dig. Hos oss är det en självklarhet att alltid utgå ifrån våra kunders bästa och att leverera värde.

Som person är du prestigelös och du tycker om att arbeta tillsammans med andra. Du kan även arbeta självständigt under eget ansvar. Vi värdesätter att du tänker utifrån kundens bästa och att du är van att snabbt sätta dig in i nya områden. Vi tror att du trivs att arbeta både med problemlösning och proaktivt förbättringsarbete i komplexa miljöer.

Profil

Som Verksamhetskonsult kan du ha erfarenhet från ett flertal olika yrkesområden, exempelvis som konsult, controller, redovisningsekonom eller tjänster inom produktion och logistik. Du behöver vara driven och inte rädd för att leda projektarbete ute hos kund och ska snabbt kunna sätta dig in i en komplex situation där du ska kunna lyssna till kundens unika behov.

Som person är du en lagspelare med ett strategiskt tänk. Du har en initiativrikedom som gör dig till en högpresterande medarbetare som brinner för att ge Sherpas kunder service av högsta kvalité.

Vidare räds du inte utmaningar eller intensiva arbetsperioder. Vi tror dessutom att du har avslutade högskole- eller universitetsstudier som ekonom, ingenjör eller systemvetare. Om du har kompetens inom Pyramid Business Studio, Dynamics Nav/BC, Dynamics AX/FO, IFS,  SQL/BI, Monitor eller Jeeves är det meriterande. Du kommer arbeta i både stora och små projekt som exempelvis omfattar följande:

 • Projektledning, implementering och driftsättning av system och nya sätt att arbeta

 • Projektarbete i form av analys, lösningsförslag, tester av lösningar och förberedelse av utbildning hos kund

 • Ansvara för befintliga kunders löpande behov av utbildning, support och utveckling

 • Analysera kundens affärsprocesser, föreslå lösningar.

 

Om den här tjänsten känns intressant ser vi gärna att du skickar en beskrivning varför du kommer passa hos oss samt dina erfarenheter. Urval och intervjuer sker löpande.

Kontakt:

Peter Selin, 070-2668506

Vilka är vi?

Vi är ett bolag lokaliserat i Skellefteå och Stockholm. 

Vi hjälper företag och organisationer med verksamhets- och systemutveckling. projektledning, portallösningar, informationshantering, ERP/CRM/BI-system och infrastrukturlösningar. 


Vi arbetar med några av Skandinaviens största och intressantaste bolag och använder den senaste tekniken för att hantera information och skapa fördelar för våra kunder. 


Vi är också ett jordnära, vänligt gäng som gör vårt bästa för att det ska kännas kul att arbeta tillsammans med oss, oavsett om vi är kollegor, kunder eller leverantör.  

Sherpas Group AB

Skellefteå (Huvudkontor)
Södra Järnvägsgatan 50, 931 32  Skellefteå
Växel: 0910-508 00

Stockholm
Växel: 08-622 26 00

Support: 0910-508 25
E-post: info@sherpas.se

Tveka inte att skicka din fråga till oss

Helpdesk

Tveka inte att kontakta oss via telefon eller e-post.

Vår Helpdesk-personal är beredd att ta hand om din fråga så snabbt det bara går.

Vi använder cookies för att göra din användarupplevelse bättre. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta.

Jag förstår Mer info