TJÄNSTER

Beslutsstöd och datalager

För att ett företags verksamhet ska hålla sig informerad med hjälp av data kommer det med all sannolikhet behövas en Business Intelligence-strategi och ett Business Intelligence-verktyg.

Det kommer underlätta avsevärt att äntligen fatta beslut som inte bygger på "jag har varit med länge" eller "jag kan branschen".

Från och med nu ska ni syssla med metodisk insamling och lagring av data som ger möjligheter till snabb rapportering och analys.

För oss är Business Intelligence processen att hämta, sprida och analysera data i en organisation för att fatta välgrundade beslut.

Vårt område Analytics täcker ett brett spektrum av tekniker och metoder. Från hur data samlas, tvättas, organiseras och analyseras, hela vägen till hur resultat rapporteras.

Strategier och BI-verktyg används för att svara på hur ett företag presterade tidigare och varför resultat blev som det blev.

Idag finns flera olika lösningar för Analytics. Power BI är ett, Aveva PI ett annat, SQL-server med framförallt Analysis Services ett tredje.

Om Power BI

Power BI är ett av Microsofts egna BI-verktyg. Vi gillar det skarpt.

Möjligheten att ansluta till hundratals datakällor direkt från applikationen, förenklar processen att tvätta din data eller tillrättalägga en modell för andra att nyttja.

Du skapar vackra rapporter och publicerar dem sedan inom Power BI, i SharePoint eller i Teams eller för den delen direkt i det systemet där du hämtar datan ifrån. Rätt personer i din organisation kan själva konsumera och analysera dem, säkert och dessutom tillgängligt. Det vi nästan gillar mest med applikationen är "5 minutes to WOW!".

Alla kan nämligen på ett snabbt sätt skapa personliga rapporter och instrumentpaneler(Dashboard är det engelska ordet som ni säkert hört talas om tidigare) med en unik vy över sin verksamhet. Skalbarhet? Inga problem. Säkerhet? Inga problem där heller. Pris? Bättre än du någonsin har upplevt tidigare.

Om SQL Server

Analysis Services är en analytisk datamotor (Vertipaq) som används i beslutsstöd och affärsanalys. Det tillhandahåller semantiska datamodellfunktioner för Business Intelligence (BI), dataanalys och rapporteringsapplikationer som Power BI, Excel, Reporting Services och i princip alla andra datavisualiseringsverktyg so finns på marknaden. Det finns framförallt två delar som vi gillar och som ni bör överväga:

  • Azure Analysis Services - Skapad som en Azure-resurs stöder Azure Analysis Services-serverresurser tabellmodeller på 1200 och högre kompatibilitetsnivåer. DirectQuery, partitioner, säkerhet på radnivå, dubbelriktade relationer och översättningar stöds alla. Mer information finns i Vad är Azure Analysis Services.

  • SQL Server Analysis Services - SQL Server Analysis Services har installerats som en lokal eller VM-serverinstans och stöder tabellmodeller på alla kompatibilitetsnivåer (beroende på version), flerdimensionella modeller, datautvinning och Power Pivot för SharePoint.

Om Aveva Pi

PI-systemet möjliggör digital omvandling genom betrodd, högkvalitativ produktionsdata.

Samla in, förbättra och leverera data i realtid var som helst. Ge era ingenjörer och operatörer vad de efterfrågat sedan länge. Påskynda arbetet med analytiker och datavetare.

Vi använder framförallt Pi när det kommer till process och produktionsdata. Varför? System innehåller alla delar som behövs och är betrott och använt av flera större företag som vi arbetar med. Vi är såklart certifierade och berättar gärna mer. Hur det funkar? Läs mer här:

Aveva PI

Vad de här tre lösningarna har gemensamt är att de är verktygen som vi behärskar bäst och således rekommenderar våra kunder.

Alla tre är kraftfulla verktyg som erbjuder en dataanalysmiljö som kan anpassas sömlöst för att möta behoven i din organisation. Oavsett om ni ska hämta data från webb, produktionssystem, ERP-system, dokument eller applikationer så kan vi hjälpa till. Vi tycker att all information ska demokratiseras.

Ge datan till era kollegor.

Gör alla datadrivna! 

Erfarenhet av Analytics

 

  • Vi har lång erfarenhet av Analyticsprojekt mot såväl stora som små företag

  • Vi har egna paketerade lösningar mot flera olika ERP-system exempelvis D365 Finance ( F&O), Business Central, Dynamics AX, Pyramid, Fortnox, Entré, Microsoft CRM m.fl.

  • Har du börjat funderar på saker som datalager? Vi har hjälpt flera företag att komma igång.

  • Inget projekt är för stort eller för litet för oss

Valutec och Analytics

– Sherpas har på ett snabbt och enkelt sätt gjort att vi kunnat komma igång med Power BI, säger Jörgen Marcusson, CFO på Valutec

Uniper och Analytics

Bakgrunden till projektet hos Uniper handlar om bättre uppföljning och analys gällande tillståndskontroll för vattenkraftanläggningar men inom samma del belyses även behov av strategi och koncept gällande DW/Analytics som helhet

Schneider Electric och Analytics

Efter år av Excel som primärt rapporteringsverktyg så uppstod ett övergripande analysbehov gällande ekonomi, tid, ärende och försäljningsdata. Ett arbete inleddes tillsammans med Sherpas med att etablera och utveckla en helt ny modell för Business Intelligence.

Sherpas Group AB

Skellefteå (Huvudkontor)
Skeppargatan 23, 931 29 Skellefteå
Växel: 0910-508 00

Stockholm
Växel: 08-622 26 00

Support: 0910-508 25

Support: helpdesk@sherpas.se

E-post: info@sherpas.se

Visselblåsning - rapportera om missförhållanden

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Helpdesk

Kontakta oss via telefon eller mail.

Vår Helpdesk-personal är redo att ta hand om din fråga så snabbt som möjligt.

Vi använder cookies för att göra din användarupplevelse bättre. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta.

Jag förstår Mer info