NYHET

Zinkgruvan Mining väljer Sherpas TnT

Zinkgruvan Mining har valt Sherpas TnT som system för sprängämneshantering. Lösningen ger bolaget ett effektivt och användarvänligt system för att hantera explosiva varor.

Sherpas TnT är utvecklat för att vara så enkelt som möjligt att använda. Det är byggt på modern teknik och är både snabbt och har ett intuitivt gränssnitt som är utformat för att minimera fel vilket gör att Zinkgruvan Mining dels använder det ute i gruvan i handdatorer för Android men även för administratörer som sitter på deras kontor.

Zinkgruvan Mining hade stora krav på funktioner när de valde system för sprängämnen. Nedan följer exempel på funktionalitet som uppfylldes i systemet:


·         Spåra försändelser och delar av försändelse (pallar, lådor, påsar och artiklar etc) i obegränsad hierarki


·         Mobil scanningslösning


·         Genomför inventering direkt i scannern


·         Ta ut och exportera rapporter för inventering, förbrukning mm


·         Skapa egna paket utöver de paket som finns deklarerade i manifestet


·         Följa sameuropeiskt standardformat (FEEM)

 

Uppdraget omfattar licens, införande samt utbildning.

Om Zinkgruvan Mining

Zinkgruvan Mining bildades 1995 och driver Sveriges sydligaste underjordsgruva, belägen i samhället Zinkgruvan två mil från Askersund och sex mil söder om Örebro.  De är drygt 460 medarbetare och anställer även ett hundratal entreprenörer.

Gruvan har varit i kontinuerlig produktion sedan 1857 och producerar idag koncentrat av zink, bly och koppar i världsklass. Även silver utvinns i ett senare skede ur blykoncentratet. Deras koncentrat säljs framför allt till kunder i Europa. Bolaget omsätter cirka 2,4 miljarder kronor.

Sedan 2004 ingår Zinkgruvan Mining som ett helägt dotterbolag inom Lundin Mining koncernen. Lundin Mining har sitt huvudkontor i Kanada och har gruvor på tre olika kontinenter. Läs mer om bolaget genom att klicka på knappen nedan.

Om Sherpas TnT

Ett datasystem såsom Sherpas TnT för hantering av sprängämnen är nödvändigt i Sverige och i många andra länder inom EU.

I Sverige regleras hanteringen av sprängämnen främst av Lag (2010:1011) om brandfarliga och explosiva varor, förkortad till LBE-lagen. Denna lag fastställer bestämmelser och krav för hanteringen av explosiva ämnen och produkter. LBE-lagen antogs för att genomföra EU:s direktiv om explosiva ämnen och har senare reviderats för att uppdateras i enlighet med internationella standarder och bästa praxis.

LBE-lagen reglerar olika aspekter av hanteringen av sprängämnen, inklusive tillverkning, försäljning, transport, lagring, användning och bortskaffande. Lagen innehåller bestämmelser om tillsyn, inspektioner och sanktioner för att säkerställa efterlevnad av reglerna.

Förutom LBE-lagen kan det finnas andra relaterade lagar och föreskrifter på nationell och regional nivå som påverkar hanteringen av sprängämnen. Det är viktigt att vara medveten om och följa de specifika reglerna och föreskrifterna som gäller för den specifika verksamheten eller situationen i fråga. Detta görs enklast genom att ha ett system som följer sameuropeiskt standardformat (FEEM) vilket Sherpas TnT gör.

Sherpas Group AB

Skellefteå (Huvudkontor)
Skeppargatan 23, 931 29 Skellefteå
Växel: 0910-508 00

Stockholm
Växel: 08-622 26 00

Support: 0910-508 25

Support: helpdesk@sherpas.se

E-post: info@sherpas.se

Visselblåsning - rapportera om missförhållanden

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Helpdesk

Kontakta oss via telefon eller mail.

Vår Helpdesk-personal är redo att ta hand om din fråga så snabbt som möjligt.

Vi använder cookies för att göra din användarupplevelse bättre. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta.

Jag förstår Mer info