CASE

Wibax & SharePoint Online

Sedan mitten av 80-talet har Wibax, en privatägd kemikalieleverantör, utvecklat sitt logistiknätverk. Verksamheten består bland annat av försäljning, import, produktion och distribution av i första hand flytande kemiska produkter.

När bolaget funderade på att stänga ner sina filservrar och samtidigt såg över möjligheten med molnet för hantering av dokument blev SharePoint Online deras naturliga val.

Magnus Burström, CIO på Wibax, påpekar att SharePoint Online har genomgått betydande förbättringar under de senaste åren och har nu en mycket mer användarcentrerad strategi som dessutom ger bolaget en betydligt högre säkerhet än traditionella filservrar.  

En av de främsta fördelarna med SharePoint Online är dess förmåga att öka tillgängligheten till dokument och främja ordning och reda. Genom att använda denna plattform kan Wibax numera säkerställa att deras dokument är tillgängliga när som helst och var som helst, vilket är avgörande i dagens arbetsmiljö där flexibilitet, säkerhet och mobilitet är av yttersta vikt. Dessutom kan Wibax framöver minska sina IT-kostnader genom att eliminera behovet av lokala filservrar

Sherpas spelade en avgörande roll i Wibaxs övergång till SharePoint Online. Genom att samarbeta med Sherpas kunde Wibax dra nytta av de omfattande funktioner som Microsoft 365 erbjuder. Genom workshops, utbildning och konsultverksamhet från Sherpas kunde Wibax skapa en tydlig väg framåt för att utnyttja de möjligheter som plattformen erbjuder med fokus på sökbarhet och metadata.

Det handlar inte bara om att flytta dokument till molnet utan också om att omvandla hela arbetssättet till ett modern, effektiv och välorganiserad process där dokumenthantering är en central del.

Pär Aronsson, projektledare på Sherpas, understryker vikten av att erbjuda maximal avkastning från de verktyg som finns tillgängliga inom Microsoft 365-abonnemanget. Genom att sammanföra expertis och metadata har Wibax och Sherpas tillsammans skapat en lösning som inte bara möter deras omedelbara behov av att hitta rätt dokument utan också positionerar dem långt fram i en snabbt föränderlig digital värld.

Sammanfattningsvis har SharePoint Online tillsammans med Sherpas hjälpt Wibax att uppnå ökad tillgänglighet, bättre ordning och reda samt kostnadsbesparingar i sin dokumenthantering. Det är ett tydligt exempel på hur rätt digitala verktyg och partnerskap kan transformera och modernisera arbetsplatsen

Om Wibax

Wibax affärsidé är att sälja, köpa in, processa och distribuera kemiska produkter och biooljor till basindustrin i främst Norden. För att underlätta för deras kunder så anpassar de sitt utbud av produkter och tjänster efter marknadens behov i en mängd olika branscher – och alltid med hållbarhet i fokus. De har därför ett brett utbud av både produkter och tjänster som gör att de kan erbjuda nyckelfärdiga lösningar. Wibax satsar målmedvetet på utveckling inom alla områden, från inköp och logistik till kundsamarbete, teknik, produktion och service. Det är viktigt för Wibax att skapa tillväxt för framtiden!

I Piteå ligger Wibax huvudkontor och produktion. Runt om i Sverige, Finland, Norge och Estland finns terminaler och kontor strategiskt placerade. För närvarande arbetar ca 300 personer inom Wibax och koncernen omsätter ca 3 miljarder kronor.

 

Integrationer mot SharePoint Online

 

  • Vi är en del av det globala initiativet PnP

  • Alla våra lösningar för SharePoint bygger på SharePoint Framework (SPFx)

  • Vi har lång erfarenhet av migreringsprojekt gällande On-premises > Online

Sherpas Group AB

Skellefteå (Huvudkontor)
Skeppargatan 23, 931 29 Skellefteå
Växel: 0910-508 00

Stockholm
Växel: 08-622 26 00

Support: 0910-508 25

Support: helpdesk@sherpas.se

E-post: info@sherpas.se

Visselblåsning - rapportera om missförhållanden

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Helpdesk

Kontakta oss via telefon eller mail.

Vår Helpdesk-personal är redo att ta hand om din fråga så snabbt som möjligt.

Vi använder cookies för att göra din användarupplevelse bättre. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta.

Jag förstår Mer info