Webbinarium

Webbinarium om Sherpas TnT, 14e dec

Detta webbinarium har passerat datum.

Är ni intresserad av information kring lösningen, vänligen skicka e-post till info@sherpas.se 

 

Sherpas har tagit fram ett system för sprängämneshantering där slutanvändaren står i centrum, systemet heter Sherpas TnT.

Systemet är utvecklat för att vara så enkelt som möjligt att använda både för personer som arbetar som administratörer men framförallt de som är ute i fält. Det är dessutom byggt på den allra senaste tekniken och har ett intuitivt gränssnitt som är utformat för att minimera fel.

De som jobbar i fält kan scanna och hantera artiklar med både iPhone, Android-telefon samt handscanner med Android som operativsystem oavsett leverantör av sprängämne.

Våra kunders behov, både inom gruva och entreprenad har styrt förutsättningar för systemet, inte tvärtom.

På kommande webbinarium den 14e december kommer vi berätta mer och visa hur Sherpas TnT säkerställer företags efterlevnad av LBE-lagen samt hur enkelt ni kan komma igång.

I anmälningsformuläret (som ni kommer åt via knappen nedan) har vi även lämnat en ruta för frågor, där kan ni skriva om det är något speciellt ni vill att vi ska fokusera på specifikt för detta webbinarium.

Om Sherpas TnT

Ett datasystem såsom Sherpas TnT för hantering av sprängämnen är nödvändigt i Sverige och i många andra länder inom EU.

I Sverige regleras hanteringen av sprängämnen främst av Lag (2010:1011) om brandfarliga och explosiva varor, förkortad till LBE-lagen. Denna lag fastställer bestämmelser och krav för hanteringen av explosiva ämnen och produkter. LBE-lagen antogs för att genomföra EU:s direktiv om explosiva ämnen och har senare reviderats för att uppdateras i enlighet med internationella standarder och bästa praxis.

LBE-lagen reglerar olika aspekter av hanteringen av sprängämnen, inklusive tillverkning, försäljning, transport, lagring, användning och bortskaffande. Lagen innehåller bestämmelser om tillsyn, inspektioner och sanktioner för att säkerställa efterlevnad av reglerna.

Förutom LBE-lagen kan det finnas andra relaterade lagar och föreskrifter på nationell och regional nivå som påverkar hanteringen av sprängämnen. Det är viktigt att vara medveten om och följa de specifika reglerna och föreskrifterna som gäller för den specifika verksamheten eller situationen i fråga. Detta görs enklast genom att ha ett system som följer sameuropeiskt standardformat (FEEM) vilket Sherpas TnT gör.

Sherpas Group AB

Skellefteå (Huvudkontor)
Skeppargatan 23, 931 29 Skellefteå
Växel: 0910-508 00

Stockholm
Växel: 08-622 26 00

Support: 0910-508 25

Support: helpdesk@sherpas.se

E-post: info@sherpas.se

Visselblåsning - rapportera om missförhållanden

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Helpdesk

Kontakta oss via telefon eller mail.

Vår Helpdesk-personal är redo att ta hand om din fråga så snabbt som möjligt.

Vi använder cookies för att göra din användarupplevelse bättre. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta.

Jag förstår Mer info