NYHET

Uppländska Berg valde Sherpas TnT

Uppländska Berg valde att byta till Sherpas TnT som system för sprängämneshantering efter en noggrann utvärdering under början utav 2023. Lösningen gav bolaget ett effektivt och användarvänligt system för att hantera explosiva varor.

Sherpas TnT är utvecklat för att vara så enkelt som möjligt att använda. Det är byggt på modern teknik och är både snabbt och har ett intuitivt gränssnitt som är utformat för att minimera fel vilket gör att bolaget använder det ute i fält i mobila applikationer för både iPhone och Android samt att administratörer som sitter på ett kontor kan arbeta med applikationen via en dator. Dessutom har Uppländska tillsammans med Sherpas utvecklat möjligheten att arbeta med sprängjournaler inom samma applikation.

"Vi har varit mycket nöjda med systemet från första början, och nu när vi har använt det ett tag kan vi tillsammans med Sherpas fokusera på att förbättra kontrollerna och hanteringen ytterligare. Detta samarbete är ovärderligt i takt med att systemen för "track and trace" utvecklas, säger Jill Bernhardsson, KMA på Uppländska Berg.

Uppländska Berg hade stora krav på funktioner när de letade efter ett system för sprängämneshantering. Nedan följer exempel på funktionalitet som uppfylldes med Sherpas TnT:


·         Spåra försändelser och delar av försändelse (pallar, lådor, påsar och artiklar etc)

·         Mobil scanningslösning för iOS och Android

·         Genomför inventering direkt i scannern

·         Ta ut och exportera rapporter för inventering, förbrukning mm

·         Arbeta med digitala sprängjournaler

·         Ta ut och exportera rapporter för inventering, förbrukning mm

·         Skapa egna paket utöver de paket som finns deklarerade i manifestet.

·         Följa sameuropeiskt standardformat (FEEM)

 

Uppdraget omfattar licens, införande samt utbildning.

Om Uppländska Berg

Uppländska Berg arbetar med losshållning och förstärkning av berg. Deras över 100 medarbetare har spetskompetens inom allt från vajersågning till undervattenssprängning. Bolaget anlitas för projekt med stor variation, till exempel byggen av vindkraftparker och renoveringar av museer. Bolaget arbetar över hela landet, men har kontor och verkstad i Norrtälje och lokala kontor i Söderhamn, Oskarshamn och Göteborg.

Sedan 2017 är Uppländska Berg en del av Bellman Group som är en anläggningskoncern verksam inom bergsprängning, schakt, transport och hantering av massor i Sverige.

Sherpas Group AB

Skellefteå (Huvudkontor)
Skeppargatan 23, 931 29 Skellefteå
Växel: 0910-508 00

Stockholm
Växel: 08-622 26 00

Support: 0910-508 25

Support: helpdesk@sherpas.se

E-post: info@sherpas.se

Visselblåsning - rapportera om missförhållanden

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Helpdesk

Kontakta oss via telefon eller mail.

Vår Helpdesk-personal är redo att ta hand om din fråga så snabbt som möjligt.