NYHET

Svevia väljer Sherpas Projektportal

Sherpas Projektportal är en lösning för att hantera anbud och/eller projekt direkt i Microsoft Teams med färdiga digitala lösningar för projektdagböcker, ledningssystem, projektorganisation samt checklistor och protokoll.

Lösningen underlättar skapandet av teamsytor genom att se till att de får namn, utseende och funktioner, mappar och filer enligt en i förväg bestämd process och ett i förväg bestämt innehåll.

Svevia vill använda Microsoft Teams för samarbete inom verksamheten och dessutom tillsammans med externa parter. Sherpas Projektportal kommer hjälpa Svevia att enkelt och kontrollerat arbeta med Microsoft Teams och få en bra överblick över aktiva och arkiverade projekt.

Som standard i Microsoft Teams kan ägare av ett team manuellt konfigurera teamet utifrån sitt specifika behov vilket gör att många team kommer innehålla flera olika delar beroende på individens tankar om vad en arbetsyta bör innehålla. Dessutom kommer namngivning och efterlevnad av policys att vara svårt att efterleva.

Genom att använda Sherpas Projektportal definierar Svevia hur olika typer av team skapas och namnsätts inklusive kanaler, mapp- och dokumentstrukturer, flikar och applikationer. Grafiska element appliceras dessutom på varje team genom konsekvent användning av bilder och logotyper.

Minskar mängden manuellt arbete

När alla steg är automatiserade behövs inte längre en administratör hos Svevia för att skapa team på ett kontrollerat sätt när användarna behöver dem. Användare kan genom självbetjäning själv skapa team och mängder med tid sparas då de inte behöver göra exakt samma konfiguration för varje team.

Användare kan helt själv starta provisioneringsprocessen, och skapandet och konfigureringen av arbetsytan görs automatiskt. Sherpas Projektportal kommer dessutom konfigureras för Svevia så att vissa typer av team kräver godkännande för att skapas. Detta gör att både administratörer och användare kan fokusera på de uppgifter som är viktiga och som inte kan automatiseras lika lätt.

Uppdraget omfattar licenser, införande och utbildning.

Om Svevia

Svevia är specialister på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur. Deras drygt 2100 medarbetare finns på drygt 100 platser i Sverige och Norge och de omsätter ca 8,9 miljarder kronor. De bygger och sköter om broar, flygplatser, hamnar, järnvägar, parker, vägar och annan infrastruktur. 

 

Hur vi arbetar med Teams

 

  • Erfarenhet från globala organisationer till det lilla företaget

  • Utvecklat egen lösning för provisionering och livscykelhantering

  • Färdiga mallar för anbud, projekt, fastigheter och avdelningar

  • Integrationsteknik för underliggande system

Sherpas Group AB

Skellefteå (Huvudkontor)
Skeppargatan 23, 931 29 Skellefteå
Växel: 0910-508 00

Stockholm
Växel: 08-622 26 00

Support: 0910-508 25

Support: helpdesk@sherpas.se

E-post: info@sherpas.se

Visselblåsning - rapportera om missförhållanden

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Helpdesk

Kontakta oss via telefon eller mail.

Vår Helpdesk-personal är redo att ta hand om din fråga så snabbt som möjligt.

Vi använder cookies för att göra din användarupplevelse bättre. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta.

Jag förstår Mer info