NYHET

Sprängjournaler i Sherpas TnT

Med den nya digitala sprängjournalen i Sherpas TnT tar ni ett stort steg mot en säkrare och effektivare arbetsprocess. Sprängjournaler används för att dokumentera genomförda sprängningar. De kan därför komma att utgöra viktigt bevismaterial.


Effektivare arbetsflöde
Den digitala sprängjournalen integreras sömlöst i Sherpas TnT, vilket innebär att ni kan dokumentera sprängningar direkt i fält, via mobil eller platta och hantera allt från ett ställe. Varje salva registreras på valt projekt tillsammans med information om borrstruktur, laddning, koordinator och eventuella vibrationsmätningar.

Användarvänligt
Lösningen är utformad med stort fokus på användarvänlighet. Tack vare automatisk sparning och lösningens steg för steg-inmatning går registreringen snabbt och smidigt med minimal risk för fel. Via dator kan man enkelt exportera sprängjournaler för enkel distribution till utvalda intressenter.

Anpassningsbart
Den digitala sprängjournalen är skapad enligt BEF-standard men är utformad för att vara flexibel och är enkel att anpassa till era specifika behov. Om era processer ändras, kan vi enkelt justera funktionalitet för att fortsätta möte era krav.

Miljövänligt alternativ
Att gå från papper till digitalt minskar miljöpåverkan. All dokumentation lagras säkert digitalt, vilket sparar plats, resurser och bidrar till en hållbar verksamhet.
Ni slipper onödigt pappersarbete och får istället en helhetslösning som är lätt att integrera i er dagliga verksamhet – och säkerställer att ni alltid uppfyller lagkravet på 10 års lagring av information. Ett självklart val för alla som arbetar med sprängämnen.

Varför Sherpas TnT?
Sherpas TnT är ett system för hantering och spårning av explosiva varor som hjälper er att efterleva de befintliga lagkraven. Systemet är utformat för att vara flexibelt och användarvänligt. Via datorn administreras systemet, där ni enkelt kan lägga upp användare, lagerområden och produktgrupper.

Om Sherpas TnT

Ett datasystem såsom Sherpas TnT för hantering av sprängämnen är nödvändigt i Sverige och i många andra länder inom EU.

I Sverige regleras hanteringen av sprängämnen främst av Lag (2010:1011) om brandfarliga och explosiva varor, förkortad till LBE-lagen. Denna lag fastställer bestämmelser och krav för hanteringen av explosiva ämnen och produkter. LBE-lagen antogs för att genomföra EU:s direktiv om explosiva ämnen och har senare reviderats för att uppdateras i enlighet med internationella standarder och bästa praxis.

LBE-lagen reglerar olika aspekter av hanteringen av sprängämnen, inklusive tillverkning, försäljning, transport, lagring, användning och bortskaffande. Lagen innehåller bestämmelser om tillsyn, inspektioner och sanktioner för att säkerställa efterlevnad av reglerna.

Förutom LBE-lagen kan det finnas andra relaterade lagar och föreskrifter på nationell och regional nivå som påverkar hanteringen av sprängämnen. Det är viktigt att vara medveten om och följa de specifika reglerna och föreskrifterna som gäller för den specifika verksamheten eller situationen i fråga. Detta görs enklast genom att ha ett system som följer sameuropeiskt standardformat (FEEM) vilket Sherpas TnT gör.

Sherpas Group AB

Skellefteå (Huvudkontor)
Skeppargatan 23, 931 29 Skellefteå
Växel: 0910-508 00

Stockholm
Växel: 08-622 26 00

Support: 0910-508 25

Support: helpdesk@sherpas.se

E-post: info@sherpas.se

Visselblåsning - rapportera om missförhållanden

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Helpdesk

Kontakta oss via telefon eller mail.

Vår Helpdesk-personal är redo att ta hand om din fråga så snabbt som möjligt.