NYHET

Skellefteå Buss väljer Sherpas Basecamp

Skellefteå Buss har valt Sherpas Basecamp som nytt intranät. Det nya intranätet har flera funktioner som förbättrar och binder samman verksamheten. De delar som märks är bland annat informationsspridning med sociala funktioner och åtkomst till verksamhetssystem och dokumentation. Sherpas Basecamp bygger helt på Microsoft SharePoint Online där verksamheten kan samverka och mötas med enkla och snabba verktyg i en framtidssäkrad miljö.

En utmaning i projektet var att hitta ett optimalt tillvägagångssätt som dels gjorde det möjligt för varje avdelning att fortsätta arbeta på det sätt som passade dem, samtidigt som alla team kunde samlas på en och samma plattform. Vanligtvis tillämpas en "uppifrån och ned"-metod med SharePoint. Det riskerar dock att leda till brist på ägarskap och en känsla av ett system som åläggs användare.

Efter workshops rekommenderade Sherpas en platt metod, som också är Microsofts rekommenderade arbetssätt för SharePoint Online. I denna metod utbildas användare och ges möjlighet att skapa egna sidor baserat på behörighet och funktioner inom organisationen.

Att med Microsoft 365 kunna ”möjliggöra för användaren, inte införa från IT” innebär att avdelningarna kan arbeta som de vill, med stöd från Sherpas.

Om Skellefteå buss

Skellefteå buss är det marknadsledande kollektivtrafikbolaget i Västerbotten. Som ett av de större bussföretagen i norra Sverige är de stolta över att skapa större tillgänglighet, fler arbetstillfällen och nya fossilfria transportsätt.

Skellefteå buss tror att en hållbar framtid skapas genom omtanke. Med ledorden ”Tänk om” vill de utveckla och utmana dem själva och andra att ta ännu bättre hand om miljön, samhället och varandra. Det finns en bredd i deras verksamhet som spänner över regional linjetrafik, stadstrafik i Skellefteå, flygbussen, sambulans, färdtjänstbussar, skoltrafik, beställningstrafik för kommunala ändamål och hockeybussarna.

Bolaget driver även en egen serviceorganisation med egna verkstäder. Skellefteå buss har funnits sedan 1974 och är helägt av Skellefteå kommun. Totalt förfogar företaget över ett 130-tal fordon och cirka 240 anställda.

 

Vi har varit där du är.

Det är inte lätt att göra smarta, framtida val när det finns så många möjligheter. Våra konsulter tillhandahåller djup, branschöverskridande kunskap som hjälper Er att bryta ny mark och skapa en tydlig väg framåt.  

Vi tycker dessutom många konsulter pratar om var ditt företag behöver gå. Vi föredrar snarare att ta dig dit med hjälp av innovativa synsätt och lösningar. Vi har i över ett decennium hjälpt företag att sammanställa ett smörgåsbord av möjligheter, upplyst av data och trender som betyder något för ditt företag.  

För det är ju så, för att vara konkurrenskraftig måste din strategi inte bara anpassa sig snabbt till det som sker runt omkring dig,

Du måste dessutom vara tydlig var ni ska. 

Sherpas Group AB

Skellefteå (Huvudkontor)
Skeppargatan 23, 931 29 Skellefteå
Växel: 0910-508 00

Stockholm
Växel: 08-622 26 00

Support: 0910-508 25

Support: helpdesk@sherpas.se

E-post: info@sherpas.se

Visselblåsning - rapportera om missförhållanden

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Helpdesk

Kontakta oss via telefon eller mail.

Vår Helpdesk-personal är redo att ta hand om din fråga så snabbt som möjligt.

Vi använder cookies för att göra din användarupplevelse bättre. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta.

Jag förstår Mer info