NYHET

Norrlandsbil satsar på SharePoint Online

Med över 300 anställda på 7 orter ville Norrlandsbil samla bolaget genom att införa ett nytt intranät som skulle ge anställda tillgång till interna nyheter, avdelningssidor, policys, avtalshantering, tillbudsrapportering samt on- & offboarding för personal. Inom samma projekt ville dessutom Norrlandsbil flytta samtliga dokument till molnet, dels för att öka tillgängligheten dels för att stänga ner deras filservrar.

Norrlandsbil, som redan använder Microsoft 365, valde SharePoint Online som plattform. ”SharePoint Online har utvecklats snabbt som en kommunikationsplattform under det senaste åren och kommer med en mycket mer användarfokuserad strategi,” förklarar Johan Söderberg, CFO på Norrlandsbil. ”Vi var angelägna om att dra nytta av dessa nya funktioner och på bara några veckor kunde vi gå från ide till levererat intranät”

”Vi vill såklart erbjuda maximal avkastning från de verktyg som finns tillgängliga inom kundernas Microsoft 365-abonnemang genom en kombination av utbildning, konsultverksamhet och noggrant fokuserad utveckling,” säger Pär Aronsson, projektledare på Sherpas. För att säkerställa konsistens valde Norrlandsbil att gå på Sherpas paketerade lösning Sherpas Basecamp. Sherpas Basecamp baseras till 100% på SharePoint Online och de anpassningar som finns är byggda med de senaste utvecklingsverktygen för SharePoint Framework (SPFx), på så vis kan de användas på flera platser inom Microsoft 365 plattformen.

Om Norrlandsbil

Norrlands Bil är ett familjeföretag som funnits sedan 1944 och grundades i Skellefteå. Sedan starten 1944 har utvecklingen varit konstant och idag finns de på sju norrländska orter- från Skellefteå som sydligaste ort till Kiruna i norr. Norrlandsbil arbetar huvudsakligen med att sälja, serva och reparera Scania, Volkswagen, Audi, Skoda och Seat. Bolaget har drygt 300 anställda och omsätter ca 1.4 miljarder kronor.

För mer information: https://www.norrlandsbil.se/

Sherpas Basecamp

 

  • Byggt på SharePoint Online och anpassade delar i SPFx

  • Paketerad lösning 

  • Snabbt att komma igång

  • Enkelt att använda

Sherpas Group AB

Skellefteå (Huvudkontor)
Skeppargatan 23, 931 29 Skellefteå
Växel: 0910-508 00

Stockholm
Växel: 08-622 26 00

Support: 0910-508 25

Support: helpdesk@sherpas.se

E-post: info@sherpas.se

Visselblåsning - rapportera om missförhållanden

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Helpdesk

Kontakta oss via telefon eller mail.

Vår Helpdesk-personal är redo att ta hand om din fråga så snabbt som möjligt.

Vi använder cookies för att göra din användarupplevelse bättre. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta.

Jag förstår Mer info