NYHET

Nordén Hydraulic och ERP-systemet

Nordén Hydraulic är din kompletta hydraulikpartner. Det är ett familjeföretag som grundades av Svante Nordén i början på 90-talet, som ännu är delägare tillsammans med sonen Daniel Nordén, dottern Anne Nordén och hustrun Maritta Nordén. De bygger och underhåller mobila och stationära hydraulsystem, aggregat och skräddarsydda lösningar till kraftverk och industri. Detta täcker hela kedjan från design, konstruktion och slutmontering ute hos kund med medföljande dokumentering i 3-D CAD.

Deras lokal på Hågesta i Sollefteå är 1000kvm stort bestående av butik, verkstad och lager. Man har fyra mekaniker och två service bussar som kan felsöka, reparera och förbättra hydraulapplikationer antingen ute hos kund eller i deras verkstad i Sollefteå.

Nordéns Hydraulic tog kontakt med Sherpas när de behövde byta deras utgångna ERP-system Visma Mamut som hade slutat att supporteras av leverantör. Extern konsult gjorde tillsammans med bolaget en översyn över vilka behov man har av ett ERP-system och detta resulterade i att Nordéns valde Pyramid Business Studio med Sherpas som partner.

Hanteringen av de oerhört många artiklarna som i sin tur är grupperade och ingår i olika prisgrupper visade sig vara den mest verksamhetskritiska delen i uppsättningen. Samtliga artiklar ingår i gruppering och märks numer upp med etiketter som gör det enkelt att hantera både vid försäljning och vid inventering. Tidigare har man haft manuell hantering i ekonomiprocesser, Pyramid gör arbetet med in- och utbetalningar oerhört mycket snabbare och smidigare. I och med bytet till Pyramid så har man också börjat matchat inköp mot leverantörsfakturor vilket säkerställer att leverans har skett innan betalning av leverantörsfakturan kan ske - att man kan göra detta direkt i systemet är betydligt bättre än tidigare då man stämde av leverantörsfakturan mot en följesedel.

Daniel Nordén säger:

"Vi upplever Pyramid som användarvänligt och vi har fått väldigt bra stöttning från verksamhetskonsulterna på Sherpas gällande uppsättningen av systemet. Nu när vi dessutom integrerat InExchange gör det att kraven från kunder gällande e-faktura kan hanteras på ett mycket smidigt sätt."

Han avslutar med:

"Kommande steg gäller e-handel då den idag inte är integrerad med systemet. Att kunna visa aktuella saldon i webbhandel och att order från webb automatiskt kommer in i affärssystemet skulle vara en stor effektivisering för oss."

Sherpas uppdrag omfattade projektledning, konsulttjänster samt utbildning och installation.

Om Nordén Hydraulic

Nordén Hydraulic grundades 1989 och har funnits på sin nuvarande plats på Hågesta i Sollefteå sedan 2004. Företaget är uppdelade på verkstad, butik och kontor. De arbetar i huvudsak med hydraulkonsultation, hydraulservice och försäljning av hydraulkomponenter samt konstruktion av mobila och stationära hydrauliska system.

Bolaget har lång erfarenhet av att tillhandahålla hydraulsystem, aggregat och skräddarsydda lösningar till kraftverk och industri, från design till tillverkning och installation med medföljande teknisk dokumentation i 3-D.

Vi har varit där du är.

Det är inte lätt att göra smarta, framtida val när det finns så många möjligheter. Våra konsulter tillhandahåller djup, branschöverskridande kunskap som hjälper Er att bryta ny mark och skapa en tydlig väg framåt.  

Vi tycker dessutom många konsulter pratar om var ditt företag behöver gå. Vi föredrar snarare att ta dig dit med hjälp av innovativa synsätt och lösningar. Vi har i över ett decennium hjälpt företag att sammanställa ett smörgåsbord av möjligheter, upplyst av data och trender som betyder något för ditt företag.  

För det är ju så, för att vara konkurrenskraftig måste din strategi inte bara anpassa sig snabbt till det som sker runt omkring dig,

Du måste dessutom vara tydlig var ni ska. 

Sherpas Group AB

Skellefteå (Huvudkontor)
Skeppargatan 23, 931 29 Skellefteå
Växel: 0910-508 00

Stockholm
Växel: 08-622 26 00

Support: 0910-508 25

Support: helpdesk@sherpas.se

E-post: info@sherpas.se

Visselblåsning - rapportera om missförhållanden

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Helpdesk

Kontakta oss via telefon eller mail.

Vår Helpdesk-personal är redo att ta hand om din fråga så snabbt som möjligt.

Vi använder cookies för att göra din användarupplevelse bättre. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta.

Jag förstår Mer info