Latitude 64° och ERP-systemet

Latitude 64° är en av världens största tillverkare och distributörer av produkter inom sporten discgolf. Det mesta av deras produktion från fabriken i Skellefteå exporteras till återförsäljare runt om i världen.

Företaget har alltid haft detaljerad information gällande råvaruinköp, produktionssiffror, försäljning och färdiga varor men data har producerats i äldre system och mycket av informationen låg i Excel-blad.

För att effektivera sin verksamhet ytterligare beslutade Latitude 64° att implementera ett nytt ERP-system vilket skulle hjälpa dem att hantera sin verksamhet på ett mer systematiserat sätt.

För att genomföra ett kommande ERP-projekt anlitades Sherpas för att genomföra en förstudie som syftade till att kartlägga verksamhetens olika delar samt agera rådgivare vid val av slutgiltigt ERP-system.

– Ett projekt av det här slaget kräver förstås att man får med samtliga i personalen i själva processen. Det går inte att lyckas om det inte finns ett engagemang och en förståelse för det arbete som görs. Här tycker jag att personalen tillsammans med Sherpas lyckats visa hur engagemang och kunskap är starkt bidragande till att möjliggöra en effektivisering och förenkling av processer och operationer, säger Jenny Furtenbach, Ansvarig projektledare på Latitude 64°.

Vi ville göra det möjligt för Latitude 64° att få maximal avkastning från det ERP-system som slutligen skulle implementeras genom en kombination av processgenomgång, rådgivning och noggrann utvärdering av de ERP-system som finns för producerande företag, säger Emma Holmström, Projektledare på Sherpas.

Efter utvärdering valde slutligen bolaget att använda sig av systemet SAP Business ONE som kommer fungera för samtliga delar av verksamheten såsom CRM, inköp, produktionsplanering, försäljning och ekonomisystem.

Om Latitude 64°

 

Latitude 64° är en världsledande producent av Discgolf-produkter. Med Kvalitet och Känsla som ledord har man skapat ett sortiment som knappt någon kan matcha idag.

Passionen för sporten ligger alltid i spetsen för allt som tillverkas av bolaget men även beslutsamheten att erbjuda ett brett utbud av produkter som passar alla typer av spelare, från den färskaste nybörjaren till de mest luttrade proffsen. Idag innefattar sortimentet allt ifrån discar, väskor och banutrustning, till kläder, kepsar, handdukar, paraplyer och andra tillbehör.

Sherpas Group AB

Skellefteå (Huvudkontor)
Skeppargatan 23, 931 29 Skellefteå
Växel: 0910-508 00

Stockholm
Växel: 08-622 26 00

Support: 0910-508 25

Support: helpdesk@sherpas.se

E-post: info@sherpas.se

Visselblåsning - rapportera om missförhållanden

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Helpdesk

Kontakta oss via telefon eller mail.

Vår Helpdesk-personal är redo att ta hand om din fråga så snabbt som möjligt.

Vi använder cookies för att göra din användarupplevelse bättre. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta.

Jag förstår Mer info