Fastec & Pyramid 4

Historien om Fastec tog sin början i byggnadsföretaget Lövgren & Wikström, som startades redan 1946 i Skellefteå. Företaget ombildades till aktiebolag 1962 under namnet Alfred Lövgrens Byggnads AB.

Efter den tuffa konjunkturnedgången i början på 90-talet inleddes en kraftig expansion av handelsetableringar i Sverige, med start i storstadsområdena. När vågen av handelsetableringar spreds över landet och nya utländska aktörer som t.ex. Bauhaus, K-Rauta, El-Giganten och Media Markt sökte sig till Sverige blev Fastec starkt etablerade som ”Sveriges främsta butiksbyggare”.

Även segmentet kundanpassade industrihallar, lager- och logistikbyggnader samt idrottshallar har utvecklats till framgångsrika produkter för Fastec.

För att säkerställa och behålla det know how som kontinuerligt byggdes upp förstärktes Fastecs organisation med kalkyl- och projekteringsresurser. För Fastec var det viktigt och avgörande att ha kontroll på hela byggprocessen, inklusive installationer. Fastec blev den kompletta totalentreprenören med avgörande kunskaper även om sina kunders verksamhet.

För att effektivisera deras administrativa processer har bolaget i nära samarbete med Sherpas valt att uppgradera sitt ERP-system baserat på Pyramid till version 4. En förenklad beskrivning av projektet enligt nedan:

• Företaget uppgradera till Pyramid version 4 som ERP-system gällande all ekonomihantering, projekt- och tidrapportering.
• Det nya systemstödet skapar en bättre plattform för ett automatiserat informations- och processflöde

Om Fastec

Fastec är ett byggföretag som är specialiserad på totalentreprenader inom segmenten affärsbyggnader, idrottshallar och industribyggnader. För att lyckas med det har Fastec egen kompetens inom områdena kalkyl och inköp, projektering (A, K och VVS), projekteringsledning, projektledning, produktionsledning, mark, installationsteknik, energi och miljö. Fastec har huvudkontoret i Skellefteå där större delen av företagets anställda arbetar. Från Skellefteå drivs projekten rikstäckande i tätt samarbete med de lokala medlemsföretagen. Fastecs verksamhetsledningssystem omfattar hela Fastec-kedjan och är 3:dje parts certifierat enl. ISO 9001:2015, ISO 14001: 2015 samt ISO 45001:2018. Omsättning är ca 1,5 miljarder.

Mer information: http://www.fastec.se

Om Pyramid

Pyramid Business Studio är en prisvärd, lättanvänd lösning som är utformad speciellt för små till medelstora företag. Från ekonomi och bokföring till order/lager/inköp, MPS, projekt och(CRM), så är alla dina viktigaste affärsområden inkluderade för att ge tydlig bild av hela din verksamhet.

Genom att all data finns på en central plats får du tillgång till all information du behöver för att fatta snabba, välinformerade beslut.

Pyramid produceras och utvecklas av Vitec Unikum datasystem AB i Lund. Systemet används idag av över 7000 företag i Sverige och är enligt de flesta experter ett av de få svenskägda affärssystemen som ger ett komplett stöd för alla delar inom bolaget.

Erfarenhet av Analytics

 

  • Vi har lång erfarenhet av Analyticsprojekt mot såväl stora som små företag

  • Vi har egna paketerade lösningar mot flera olika ERP-system exempelvis D365 Finance ( F&O), Business Central, Dynamics AX, Pyramid, Fortnox, Entré, Microsoft CRM m.fl.

  • Har du börjat funderar på saker som datalager? Vi har hjälpt flera företag att komma igång.

  • Inget projekt är för stort eller för litet för oss

Sherpas Group AB

Skellefteå (Huvudkontor)
Skeppargatan 23, 931 29 Skellefteå
Växel: 0910-508 00

Stockholm
Växel: 08-622 26 00

Support: 0910-508 25

Support: helpdesk@sherpas.se

E-post: info@sherpas.se

Visselblåsning - rapportera om missförhållanden

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Helpdesk

Kontakta oss via telefon eller mail.

Vår Helpdesk-personal är redo att ta hand om din fråga så snabbt som möjligt.

Vi använder cookies för att göra din användarupplevelse bättre. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta.

Jag förstår Mer info