NYHET

Älvsbyhus väljer Sherpas

Älvsbyhus är Sveriges största hustillverkare av småhus. Sedan bolaget startade 1944 har fler än 46000 hus levererats till familjer i Sverige, Finland och Norge.

Älvsbyhus har två fabriker (Älvsbyn och Bjärnum). Affärsidén är att utveckla, sälja och tillverka hållbara, färdigmonterade, trähus av hög kvalitet till marknadens bästa pris.

Anledningen till att Älvsbyhus kan bygga och sälja ett prisvärt boende är tack vare en välutvecklad byggprocess som har förfinats under 50 år, varje erfarenhet kommer kunderna tillgodo. Dessutom samordnas inköpen och kostnaderna kan därför hålla nere.

Älvsbyhus har nu valt Sherpas som leverantör av tjänster gällande deras ERP-system Microsoft D365 Business Central.

– Sherpas har visat tydlighet i kompetens både tekniskt och verksamhetsmässigt för Dynamics-plattformen, säger Peter Joki, CIO på Älvsbyhus. D365 BC kommer vara en av våra allra viktigaste plattformar, och kommer att ge oss möjligheter att effektivisera vår verksamhet utifrån förbättrad tillgång till information och förenklade processer.

Samarbetet ska skapa förutsättningar mot en plattform med standardiserade processer, förbättrad kvalitet och högre automationsgrad.

– Vi är såklart stolta över att få förtroendet av Älvsbyhus. Vi har haft förmånen att samarbeta med många tillverkande bolag under alla år och vi ser detta som ytterligare bevis på att vårt företag har rätt kompetens för framtida digitalisering, säger Mats Stenlund, VD på Sherpas Group.

Uppdraget omfattar förvaltning/utbildning/konsultation samt systemutveckling

Om Älvsbyhus

Älvsbyhus är Sveriges största hustillverkare av småhus. Sedan bolaget startade 1944 har fler än 46000 hus levererats till familjer i Sverige, Finland och Norge. Älvsbyhus har två fabriker (Älvsbyn och Bjärnum). Affärsidén är att utveckla, sälja och tillverka hållbara, färdigmonterade, trähus av hög kvalitet till marknadens bästa pris.

Anledningen till att Älvsbyhus kan bygga och sälja ett prisvärt boende är tack vare en välutvecklad byggprocess som har förfinats under 50 år, varje erfarenhet kommer kunderna tillgodo. Dessutom samordnas inköpen och kostnaderna kan därför hålla nere.

Energiförbrukningen i Älvsbyhusen är låg tack vare rimligt tilltagen isolering, måttlig mängd fönster med mycket lågt u-värde och lågtempererat vattenburet radiatorsystem med sinnrik inverterstyrd frånluftsvärmepump. Genomgående trähus och trägolv, det är miljövänligt, förnyelsebart och lätt att serietillverka i trä. Trähus lagrar koldioxid under hela sin livslängd. Älvsbyhus har eget sågverk där all råvara tas till vara. Spillprodukter levereras till Älvsbyns Energi, som tillverkar grön el och fjärrvärme i sitt kraftvärmeverk.

Idag leds Älvsbyhus av tredje generationen i familjen Johansson. Bröderna Kent och Stefan Johansson är bolagets VD och vice VD/tillika Byggchef. Bolaget har 296 anställda och en omsättning på ca 1,4 miljarder SEK.

 

Vi har varit där du är.

Det är inte lätt att göra smarta, framtida val när det finns så många möjligheter. Våra konsulter tillhandahåller djup, branschöverskridande kunskap som hjälper Er att bryta ny mark och skapa en tydlig väg framåt.  

Vi tycker dessutom många konsulter pratar om var ditt företag behöver gå. Vi föredrar snarare att ta dig dit med hjälp av innovativa synsätt och lösningar. Vi har i över ett decennium hjälpt företag att sammanställa ett smörgåsbord av möjligheter, upplyst av data och trender som betyder något för ditt företag.  

För det är ju så, för att vara konkurrenskraftig måste din strategi inte bara anpassa sig snabbt till det som sker runt omkring dig,

Du måste dessutom vara tydlig var ni ska. 

Sherpas Group AB

Skellefteå (Huvudkontor)
Skeppargatan 23, 931 29 Skellefteå
Växel: 0910-508 00

Stockholm
Växel: 08-622 26 00

Support: 0910-508 25

Support: helpdesk@sherpas.se

E-post: info@sherpas.se

Visselblåsning - rapportera om missförhållanden

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Helpdesk

Kontakta oss via telefon eller mail.

Vår Helpdesk-personal är redo att ta hand om din fråga så snabbt som möjligt.

Vi använder cookies för att göra din användarupplevelse bättre. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta.

Jag förstår Mer info